'ALİ' AMSTERDAM IS GEOPEND !!!

23 Þub 2015
EEN RESTAURANT MET EEN TRADITIONELE ANTOLIAANSE GRILL

De rijke, unieke en weelderige Anatolische keuken cultuur die al duizenden jaren bestaat in dit oude land manifesteert zich nog steeds in verschillende smaken in elke hoek van het moderne Turkije. Deze samenvoeging van lekkernijen die is doorgegeven van generatie op generatie is één van de meest gewaardeerde schatten van ons cultureel erfgoed. Ook onze eigen ervaring die we tevens hebben doorgegeven van generatie op generatie, willen wij als * Ali OCAKBASI * streven om deze culturele schat te vertegenwoordigen in zowel binnen- als in het buitenland door aan onze gewaardeerde klanten onze lekkernijen voornamelijk komende uit Anatolië te presenteren. 

"ALİ" AMSTERDAM

 Amsterdam is de stad van dromen en is sinds haar prachtige ontstaan na de Nederlandse Gouden Eeuw, welke bekend staat met zijn handel en de ontdekking, is kleine Nederland veranderd in een mondiale maritiem imperium en is zo sinds eeuwen Europa's rijkste stad geworden. Wanneer toeristen wandelen door de ontelbare en wonderlijke musea en monumenten, met hun fietsen rijden langs de grachten, of een bezoek brengen aan het handelsmerk coffeeshop, zullen ze nooit beseffen hoeveel eeuwen geschiedenis deze stad van wonderen produceerde. Wortels van vrijheid, vrijgevigheid, verfijning, vooruitstrevendheid en tolerantie van Amsterdam zijn de resultaten van zowel de Nederlandse revolutie, en het feit dat de stad een centrum van handel was. Vandaag de dag worden deze wortels gemanifesteerd binnen de hele Nederlandse cultuur en Amsterdam ligt in het hart van dit alles en staat voor een baken van luxe, cultuur en beschaving. Er kon geen betere plaats in Europa gekozen worden voor Ali OCAKBASI om de authentieke culinaire ervaring van de Anatolische Grill en alle gastronomische geneugten die deze met zich meebrengt aan te bieden.

 Wij geloven dat een restaurants ambiance moet overeenkomen met het voedsel in termen van kwaliteit. Onze vestiging in Amsterdamse is gelegen aan de Herengracht in het centrum van de stad, op slechts 300 meter van het beroemde Rembrandtplein. De Herengracht wordt beschouwd als het belangrijkste kanaal van de stad. In de 17e eeuw leefde de rijkste kooplieden, de meest invloedrijke regenten en burgemeesters van de stad op dit kanaal. Zelfs vandaag de dag, wordt een adres op de Herengracht gezien als prestige en chique. De Utrechtsestraat, de historische Utrechtse straat, ons restaurant is gelegen aan een drukke straat met een groot aantal unieke, opvallende winkels. Lifestyle, interieur, mode, geschenken, muziek, literatuur en natuurlijk lekker eten. Dit is een straat die je overstelpt met opties in termen van stijlvolle restaurants, maar de authentieke Anatolische OCAKBASI (Grillplaat) gerechten en de sfeer die wij aanbieden is iets waar geen enkel ander alternatief voor bestaat. 

 Wijlen Johannes van Dam (1946 - 2013) was de bekendste schrijver over voedsel van het land. Van Dam schreef bijna 25 jaar regelmatig een column over voedsel voor het nationale dagblad Het Parool. Hij werd beschouwd als een van de beste voedsel critici in de wereld. Onze chef-kok, de Sous Chef verantwoordelijk voor de warme en koude gerechten en bijgerechten en de Maître d'hôtel houden de eer te zijn bekroond met 9,5 punten door van Van Dam tijdens hun loopbaan in Amsterdam. Ons doel is om de authentieke Anatolische Grillplaat gerechten in het buitenland zo perfect als we kunnen te presenteren en we hopen dat ons restaurant in Amsterdamse u zal dienen als het ultieme bewijs van onze toewijding om de tevredenheid van onze gasten te vertegenwoordigen.

Herengracht 558 1017 CG Amsterdam amsterdam@aliocakbasi.com Telefoon: +31 20-233 45 8

www.aliocakbasi.com | www.aliocakbasi.nl